Het interressante insecten blogEen solitaire bij vervaardigd bestaan nest in o.a zand, leem en klei, in kruimelige voegen van antieke muren, oud hout, verlaten slakkenhuisjes, gallen, in plantenstengels van bijvoorbeeld braam, vlinderstruik, bamboe en riet, in kevergangen en in boorgaten. En daar zit meteen juist dit geval. Via de drang teneinde alles op te ruimen is er een groot tekort aan nestgelegenheid. Zo laten we maar weinig mensen plantenstengels in hun achtertuin liggen, geraken akkergrenzen ook niet verdere omheind betreffende heesters en slopen we oude muurtjes, schuurtjes en gebouwen.

Solitaire bijen beschikken over dit ingewikkeld
Ons bijenhotel, leuk en zeer nuttig!
Je kan een solitaire voor opweg helpen te overleven door een bijenhotel in jouw achtertuin te haken. Het is een lust teneinde te merken op welke manier de diertjes druk voor het bijenhotel “haken” teneinde de eerste plaats te ontdekken. Maar ook al zie jouw ze ook niet, het bewijs dat bijen toepassing beschikken over geschapen aangaande je bijenhotel kan zijn echt te gadeslaan; de ingangetjes zijn in no-time dichtgemetseld! Bang wegens steken hoef jouw ook ook niet te bestaan. Solitaire bijen hebben een angel wegens hun verdediging, doch deze kunnen een menselijke huid ook niet doorboren. Veilig wegens je, je kids en jouw huisdieren.

Deze website is uitgebreid met ons webshop. Binnenkort kun jouw op deze plaats je bijenhotel aanschaffen, ofwel daar 2 tot persoonlijk specificaties op maat laten maken.

Een bijenhotel schoonmaken en bewaren


Commerciële producten klik hier en een heleboel sites maken dit toepassen aangaande ons bijenhotel wel heel eenvoudigweg. Koop ofwel maak er ons, monteer hem ergens in je tuin, terras ofwel balkon en bekijk over een afstandje op welke manier de bijen daar toepassen aangaande maken. Het ook niet opvolgen betreffende onderstaand raadgeving zal nagenoeg zeker bijdragen tot teleurstellingen of ook dode bijen.

Het verzorgen en schoonmaken aangaande dit bijenhotel is heel cruciaal. Dit belangrijkste over het bijenhotel kan zijn dat dit eenmaal ieder jaar moet worden schoongemaakt. Al die dode poppen en rommel wordt eruit gehaald en schoongemaakt teneinde vervolgens in de 2e jaar de boel echt op orde te hebben. Doe jouw het niet vervolgens zal jouw bijenhotel besmet raken betreffende parasieten, waardoor jouw alleen doch dode bijen krijgt.

Nadat een bijen uit het logement zijn gekomen, maak je de gaten ordelijk ofwel verwijder je dit riet. Alles moet leeg en proper zijn alvorens andere bijen eieren gaan leggen. Bewaar dit hotel in de herfst op ons koele, droge en veilige regio. Hang hem in het vroege voorjaar terug.

Enkele personen produceren in een winter al het riet ordelijk en halen een cocons eruit zodat ze gemakkelijker op te bergen bestaan. Vervolgens kan het bijenhotel klaargemaakt geraken wegens het voorjaar.

Mede het werk beseft je waarom ze dit ons “herberg” benoemen!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *